Coarda

26Aug

Coarda

Iti mai amintesti cand erai copil, cum orice joc era distractiv? La sarit coarda, distractia era mare.

Pentru acest joc este nevoie de un singur lucru.  De o coarda de sarit. Regulile jocului sunt simple. Se incepe de la numarul 10 si se fac 10 sarituri cum stie fiecare. La 9 sarituri, se sare o data cu dreptul, o data cu stangul. La 8 sarituri se sare in 2 picioare unul langa altul. La 7 sarituri se sare intr-un picior. La 6 sarituri se sare in celalat picior. La 5 sarituri se sare o data cu ambele picioarele despartite, apoi apropiate, apoi iar despartite, apoi iar apropiate, iar la final cu picioarele despartite. La 4 sarituri se sare de 2 ori in piciorul drept si de 2 ori in piciorul stang. La 3 sarituri se sare cu picioarele incrucisate. La 2 sarituri se spune “foaie verde de trifoi l-am facut pe 2”. La o saritura se sare cu mainile incrucisate. Cand greseste un copil, adica s-a incurcat sau nu a facut bine o saritura, trece alt copil la sarit coarda.
Castigatorul se poate stabili in mai multe moduri, de exemplu cine a facut cele mai multe serii de sarituri fara sa greseasca.

Posted by admin  Posted on 26 Aug 
 • Post Comments 0

  Inscrie si tu amintirea ta! Intra in jocul #salvequick.

  Povesteste-ne ce joc te fascina pe tine atunci cand erai copil. Ne-ar placea chiar sa ne lasi o fotografie de la joaca, daca ai. Si curand vei regasi postate pe site, atat jocurile preferate ale tuturor copiilor mici si mari, cat si preferintele tale, daca ne dai voie.

  Incarca o imagine reprezentativa:

  *La finalul campaniei, adunam toate amintirile primite intr-un ghid de joaca!
  Powered by www.salvequick.com